İOKBS Burs Ücreti Ödemeleri Ne Zaman Yatacak?

Öğrencilerin eğitimine katkı sağlayan ve merakla bekledikleri İOKBS burs ücreti ödemeleri ne zaman yatacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5,6,7,8,9,10 ve 11.sınıflara yönelik yapılan sınav sonuçları açıklandı. Ancak İOKBS burs ücreti ödemeleri ne zaman yatacak? Başarılı olan oyuncuların almaya hak kazandığı burs bir yıl boyunca alınacak.

Binlerce öğrenci ve veli MEB bursluluk sınavı parası ne zaman yatacak sorusunun yanıtını dört gözle bekliyor. İşte detaylar. İlköğretim ve lise öğrencilerinin burs ödemeleri ne zaman yatacak ve ne kadar yatacak sorusu merak ediliyor.

Bursluluk sınavı 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Tek oturumda yapılan sınav 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. Sınıflara yönelik yapıldı. Sonuçlar açıklandıktan sonra ise ödenecek burs ücreti araştırma konusu oldu.

İOKBS Bursluluk Ücreti Ne Zaman Yatacak? 

Öğrenci bursları Ekim ayı başından itibaren ödenmeye başlar ve ödemeler 12 ay üzerinden yapılır. Bursluluk sınavını kazanan ancak parasız yatılılığa yerleştirilen öğrenciler, 2684 sayılı ilköğretim ve ortaöğretimde Parasız Yatılı veya Burslu Öğrenci Okutma ve bunlara yapılacak Sosyal Yardımlara İlişkin Kanun’un 7’nci maddesinde belirtilen ‘parasız yatılı öğrencilere ayrıca burs verilmez.’ Hükmü gereğince bursluluktan yararlanmaz.

Burs ücretleri ayın 25’ine kadar hesaplara aktarılıyor. 2024-2025 İOKBS burs ödemelerinin yatıp yatmadığı e-Okul üzerinden sorgulanabiliyor. T.C. kimlik numarası, öğrenci numarası, doğum tarihi, doğum yılı, nüfusa kayıtlı olunan il, ilçe, eğitim alınan şube gibi soruları doğru yanıtlayarak e-Okul’a giriş yapılabilir.

Ardından sol tarafta bulunan menü yardımıyla Burs Ödeme Bilgileri üzerinden sorgulama işlemi yapılabiliyor. Bursluluk ücreti memur maaşı katsayı oranına göre hesaplanıyor.

Bursluluk parası son aylarda 863 TL yatırılıyordu. Eğer %30 zam yapılırsa 258 TL artacak ve 1.121 TL olacak. Eğer %40 zam yapılırsa 345 TL artacak ve 1208 TL olacak.

İLGİLİ HABERLER