İBB Kentsel Dönüşüm Desteklerini Açıkladı! İşte Güncelleme Sonrası Destekler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi depreme karşı evlerin güçlendirilmesi konusunda çalışıyor. Buna göre İBB kentsel dönüşüm desteklerini açıkladı. İşte detaylar.

İBB tarafından kentsel dönüşüm çalışmalarında destekler devam ediyor. Evi yüksek riskli olanlar için %45-65 oranında maddi destek imkânları sunuluyor. 

Depreme karşı dayanıklılığı olan yapıları arttırmak ve olası riskleri ortadan kaldırmak amacıyla devlet kişisel başvurularda yardımcı oluyor. 

İlk aşamada 7 çok riskli bina için uygulama yapılacak. 

Güncellenen İBB Kentsel Dönüşüm Destekleri 

Ekrem İmamoğlu tarafından yapılan duyuruya göre kentsel dönüşüm desteklerinde fiyatlar değişti. Dar gelirli ve emekliler için en yüksek desteğin verilmesi hedefleniyor. 

Hane içerisinde eğer 2 asgari ücretin altında olan varsa %60 oranında yardım sunuluyor. Emeklilerde ise bu oran %65’e çıkıyor. 

Üç asgari ücretin altında geliri bulunan ev sahiplerine %40, emekli olanlara ise %45 oranında maddi yardım imkânı veriliyor. 

Yapılan bu hesaplama ve yardımlar sonunda 25 bin haneye destek verilmesi için 5 milyar lira ödenek ayrılıyor. Yüksek riskli yapıdaki emekliler için 9 bin TL diğerlerine ise 7 bin TL kira yardımı da yapılacak.

İLGİLİ HABERLER