Haziran’da Emekliye 1 Maaş İkramiye Müjdesi

Emeklilere müjde! Bayram ikramiyesi geliyor. Haziran’da emekliye 1 maaş ikramiye müjdesi! Haziran ayında verilmesi beklenen emekli maaşında son durum ne?

Haziran ayında verilmesi beklenen emekli maaşında son durum ne? Milyonlarca emekli gözlerini bu habere dikti. Haziran’da emekliye 1 maaş ikramiye müjdesi verildi.

Ocak ayında yapılan zamdan memnun kalınmayınca gözler Temmuz ayında yapılacak yeni zamlara çevrildi.
Zam ve refah payı beklentileri her geçen gün artarken, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla zam oranları netleşecek.

Emekliler, 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alacak olsalar da refah payı hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor.

Bakan Işıkhan’dan Refah Payı Konusunda Açıklama Var!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret zammı konusundaki net tavrını sürdürüyor.  Ancak refah payı hakkında kapıları tamamen kapatmadı. 

Her şey için çok erken. Temmuz ayı beklenmeli dedi. Emekli maaşları, altı aylık enflasyon oranında artırılıyor. Nisan ayı itibariyle emeklilerin maaş zammı %18,72 olarak gerçekleşti.

Piyasa katılımcıları anketine göre, Temmuz ayında emekli maaşlarına yaklaşık %25 oranında zam yapılması bekliyor. Bayram ikramiyelerinin ise Haziran ayı içerisinde verilecek. Henüz miktarı netleşmese de 1 maaş olarak ikramiye verilecek söylentileri var.

Emeklilere Ek Zam Yapılacak Mı? 

Emekli maaşlarına zam yapılacak mı söylentileri gündem de kalmaya devam ediyor. Özellikle 10 bin liralık taban emekli maaşının artırılmasına yönelik beklentiler sürekli dile getiriliyor.

Beklentiler ise kök maaşlara %25 oranında bir zammın uygulanmasıdır. Emekli zammına ek artış için gözler Temmuz ayında netlik kazanacak.

İLGİLİ HABERLER