Gizli Numaradan Arama Nasıl Yapılır?

Numarasının görünmemesini isteyen kullanıcılar, gizli numaradan arama nasıl yapılır? sorusunu merak ediyor. Konu ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

Gizli numaradan arama yapma, telefon numarasının karşı tarafça görünmemesini isteyen kullanıcılar arasında merak edilen bir konular arasında yer alıyor. 

Yazımızda, numaranızı gizleyerek nasıl arama yapabileceğinizi iki farklı yöntemle açıklıyoruz. 

Numarayı Gizleyerek Arama Nasıl Yapılır? 

İlk olarak, Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom kullanıcıları tarafından yaygın olarak kullanılan #31# kodu ile arama yapabilirsiniz. 

Bu yöntemde, aramak istediğiniz numaranın başına #31# ekleyerek gizli numara ile arama gerçekleştirebilirsiniz. 

Örneğin, #31#05321234567 şeklinde bir numarayı tuşlayarak arama yapabilirsiniz. Yapacağınız işlem, yalnızca o anki aramanın gizli numara ile yapılmasını sağlıyor. 

Eğer tüm aramalarınızın bu şekilde yapılmasını istiyorsanız, telefonunuzun Ayarlar bölümünden gerekli düzenlemeleri yapabilirsiniz.

 Samsung, iPhone, Xiaomi, Huawei ve Oppo gibi pek çok telefon modelinde bu özellik yer alıyor. 

Örneğin, Samsung telefonlarda, arama ekranında sağ üst köşedeki üç noktaya dokunup, Ayarlar > Diğer Ayarlar > Arayan kimliğinizi gösterin menüsünden "Gizle" seçeneğini seçebilirsiniz. 

iPhone kullanıcıları ise Ayarlar > Telefon > Numaramı Göster yolunu izleyip, bu seçeneği pasif hale getirerek numaralarını gizleyebilirler. 

Arama yaptığınızda, karşı tarafın telefonunda "Özel Numara" ifadesi ve numaranız gözüküyor. Fakat, karşı taraf gizli numaradan gelen aramaları engellediyse, çağrınız ulaşmaz. 

Yaptığınız aramalar operatörler tarafından kaydedilir ve yasal bir durum söz konusu olduğunda, kimliğiniz tespit edilebilir.

İLGİLİ HABERLER