Finans Yazarı O Tarihe Dikkat Çekti: Büyük Ekonomik Çöküş Yaşanacak!

Ünlü finans yazarı uzun yıllardır yapılan araştırma sonuçlarını açıkladı. Bu çöküş öncekilerden de büyük olabilir!

Ünlü finans yazarı Hary Dent elindeki verileri açıkladı. Dent yaptığı açıklamada belirli aralıklarla bu çöküntülerin devam ettiğini açıkladı. Geçmişten günümüze dünya çapında birçok farklı ekonomik kriz etkili olmuştur.

Bu krizlerden en unutulmazları arasında 1929 krizi yer alır. Öyle ki dünya çapında bu krizler özellikle gelişmekte olan orta ölçekli ülkeler üzerinde oldukça fazla etkili olmaktadır. Bu krizlerin ise birçok sebebi bulunmaktadır.  

Mevcut Amerika başkanı Bıden ilk seçildiği yıl halka büyük yardım vaatleri ile gelmişti. Bu nedenle de karşılıksız para basımı işlemleri oldukça fazla yapılmıştı. 

Ekonomik Buhran

Karşılıksız paralar dünya çapında çöküşü tetikleyecek! 

Birçok ülke kendi ekonomileri açısından merkez bankasına sahiptir. Bu bankalar bazı durumlarda ilgili ülkeleri krizden çıkarmak adına karşılıksız para basabilmektedir. 

Bu şekilde basılan paralar ise ilgili ülke parasının daha da değer kaybetmesine yol açmaktadır. Yapılan açıklamalarda bazı dönemler bu şekilde yapılan balon müdahaleler görülmektedir. 

Ancak ilk defa bu kadar uzun süre patlamadan kalan bu dönem için artık sonun yaklaştığına inanılıyor. Ünlü ekonomist 2025 yılında konut sektöründe de büyük bir çöküşün beklendiğini iletti. 

Ayrıca borsalar üzerinde dünya çapında değerli şirketlerin bile büyük değer kaybına uğrayabileceği açıklandı.

İLGİLİ HABERLER