Evini Kiralayanlara Kötü Haber: 100 Bin TL Cezası Var!

Günlük ya da haftalık olarak evini kiralayanlara kötü haber var! Eğer kurallara uymazsanız 100 bin TL cezası var. İşte detaylar…

Tatil bölgelerinde otel ya da diğer yöntemleri pahalı bulanlar ev kiralıyor ancak evini kiralayanlara kötü haber var! 

Ev kiralama yöntemiyle aylık binlerce TL kazananlar doğru kurallara uymazsa 100 bin TL para cezası alıyor. Antalya Emlakçılar ve Oto Galericiler Esnaf Başkanı İsmail Çağlar, konu hakkında açıklamalarda bulunuyor. İzinsiz kiralama yapan konut sahiplerini cezalar hakkında uyarıyor. 

Denize Yakın Evler Seçiliyor 

Akdeniz’de tatil yapmak ve denize girmek isteyenler, özellikle denize yakın daireleri kiralamaya çalışıyor. Kiralama sırasında denize yakınlık düşünüldüğünde ise ücretler artıyor. 

Aylık kiralama ücreti 15-30 bin TL olan konutlar bölgeye göre sadece günlük kiralaması bile 8 bin TL bulabiliyor. Tatil yapan kişiye göre günlük, haftalık ve aylık kiralama gerçekleşiyor. 

Bildirim Yapmayanlara Ceza Var 

Konutlarda yerli ya da yabancı fark etmeksizin 100 günden kısa kiralama yapılıyor ve turizm amacıyla kullanılıyorsa Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belge alması gerekiyor. 

Alınan izin belgesi kapsamında ancak kiralama işlemleri gerçekleşiyor. Eğer konut sahibi kiraladığı alan için izin belgesi bulundurmuyorsa her bir sözleşme için 100 bin TL para cezası uygulanıyor.

İLGİLİ HABERLER