Ev Tapusu Olanları Üzen Haber: 6,3 Milyon Tapuya Haciz Geldi!

6,3 milyon tapuya haciz geldi. Ev tapusu olanları üzen haber, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından verildi. İşte, tüm beklenen detaylar.

Ev tapusu olanları üzen haber Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından verildi. 6,3 milyon tapuya haciz geldi. E-haciz uygulaması gerçekleşen tapu sahipleri maddi zorluk yaşadı.

Kişisel borçlanmanın artması ve ekonomik zorluklardan dolayı ödemelerin giderek zorlaşmasından ötürü e-haciz işlemleri geçtiğimiz yıllara göre ciddi oranda arttı. Bankalarda kredi kartı ve kredi borçlarından ötürü Mayıs ayı itibari ile toplam 3 trilyon 108 milyar TL alınacak söz konusu. 

6,3 Milyon Tapuya Haciz Geldi! 

Ödemelerini zamanında yapamayan kişilerin ise ev tapularına e-haciz uygulandı. 2023 Yılında Rekor E-Haciz Uygulaması Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan haciz işlemlerine yönelik istatistikler yayınlandı.

 Buna göre 2023 yılında rekor bir istatistik verisi elde edildi. Tapuda e-haciz tesis sayısı 6 milyon 379 bin 959 olarak açıklanırken e-haciz terkin sayısı ise 3 milyon 617 bin 83’e ulaştı. GİB tarafından konulan kamu haciz sayısı ise 284 bin 171 olarak ölçüldü. Kaynak: Haber Merkezi

İLGİLİ HABERLER