CHP Asgari Ücret Teklifi: 3 Ayda Bir Zam, Yetersizse Yeni Plan!

CHP Asgari Ücret Teklifi: 3 ayda bir zam, yetersizse yeni plan sözlerini dile getirdi; Yılda en az iki kez belirtilmeli.

Asgari ücret bu Temmuz'da artacak mı? Milyonlarca işçi bu sorunun yanıtını ararken CHP'den dikkat çekici bir açıklama geldi. 

Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, "Asgari ücret her üç ayda bir, bu mümkün değilse yılda en az iki kez belirlenmelidir" dedi. 

Emekliler ve Asgari Ücret Vurgusu Genç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında asgari ücretle çalışan vatandaşların ve emeklilerin sorunlarına değindi.

Seçim bölgesinde emeklilerle görüştüğünü söyleyen Genç, yoksulluk sınırının 17.000 liranın üzerinde olduğu bir ekonomide 10.000 lira maaşla geçinmenin mümkün olmadığını söyledi.

Elden TL Para Sayma

 "Uygun Bir Düzenleme Bekliyoruz" CHP'nin yerel seçimlerden birinci çıktığını ve sorumluluklarının bilincinde olduğunu belirten Genç, "10 bin lira emekli maaşı ve 17 bin lira asgari ücretle geçinmek mümkün değildir. 

Enflasyonist bir ortamda asgari ücretin her üç ayda bir, bu olmadığı takdirde yılda en az iki kez belirlenmesi gerekir. Önümüzdeki dönemde emekli ve asgari ücretli vatandaşlarımıza yakışır bir düzenleme bekliyoruz" dedi. 

"Her Birimiz Elimizi Vicdanımıza Koyalım" Türkiye'nin 2002 öncesinden farklı bir durumda olmadığını ve herkesin elini vicdanına koyarak hareket etmesi gerektiğini belirten Genç, gıda fiyatlarındaki artışa da değindi.

İLGİLİ HABERLER