Borsa Dünyasının Unutulmaz İsmi: Monnish Pabrai Kimdir?

5 yılda 1 milyonluk şirketin değerini 13 milyon dolara çıkaran borsa dünyasının unutulmaz ismi Monnish Pabrai kimdir? Stratejileri ile birçok yatırımcıyı şaşırttı. İşte detaylar;

1964'te Hindistan’da doğan Pabrai mühendislik okumak için Amerika Birleşik Devletleri'ne taşındı. 1986’da mühendislik derecesini aldı. 

Daha sonra Mohnish’te bir telekomünikasyon şirketine katıldı. Yeni deneyimlerini ise yüksek hızlı veri ağları ve uluslararası pazarlarda sağlamak için çalıştı. 

Daha sonra kendi telekomünikasyon şirketini kurdu. Çabaları karşılıksız kalmadı ve şirket daha da gelişti. 

Pabrai, dokuz yıl sonra bu bilişim şirketini 20 milyon dolara sattı. Peki gerçek yatırım dünyasına nasıl adım attı?

Investment Fund Şirketini Sadece 1 Milyon Dolarla Kurdu 

Pabrai, Warren Buffett ile Charlie Munger gibi ünlü yatırımcıların stratejilerini benimsedi. Düşük risk ve yüksek geliri hedefledi. 

Fonları ise uzun vadeli yatırımcılara odakladı. Minimum yatırım oranını 2,5 milyon dolar olarak belirledi ve sermaye çekme sorununu yenmek için de parayı yılda bir kez geri alma kuralını getirdi

Daha sonra ise köklü ve iyi yönetilen şirketlere yatırım yapmayı hedefledi. “Teneke kutu açma testi”ni bir prensip olarak benimsedi.

 Bir yatırımın kriterler karşılığı yapılmasını savundu. 

Borsada anlık iniş ve çıkışları değil, uzun vadeli yatırımcılarla hareket etmeye yöneldi. Böylece büyük başarı hikayesi başladı.

İLGİLİ HABERLER