Bakan Bolat Açıkladı: Emlak ve Araç Satışlarında Yeni Dönem 15 Eylül'de Başlıyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 15 Eylül itibarıyla emlak sektöründe yeni bir düzenlemenin başlayacağını bildirdi. Detaylar haberimizde...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 15 Eylül itibarıyla emlak sektöründe yeni bir düzenlemenin başlayacağını açıkladı. 

Bu düzenlemeyle ilan sitelerinde doğrulanmış ilan dönemine geçileceğini belirten Bolat, "Böylece gördüğünüz ilanlar tüketiciyi aldatmaya yönelik olmayacak," dedi. 

Konut satışlarında e-Devlet üzerinden emlakçı yetkilendirilmesinin zorunlu olacağını ve benzer bir sistemi otomotiv satışlarında da devreye sokacaklarını ifade etti. 

Bolat, Kayseri'de düzenlediği basın toplantısında, 2028 vizyon programlarını ve ihracat hedeflerini anlattı. 

Geçtiğimiz yıl ithalatı 362 milyar dolara indirdiklerini ve döviz rezervlerinin yükselmeye başladığını vurgulayan Bolat, "Fahiş artışların yaşanmadığı bir dönem yaşıyoruz," diye konuştu. 

Dövizdeki stabilitenin ekonomiye olumlu yansıdığını belirtti. Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan ise yeni düzenlemenin ilan sitelerindeki manipülasyonları önlemeye yönelik olduğunu söyledi. 

E-Devlet üzerinden yetkilendirilmiş emlakçıların ilanları doğrulayarak siteye gireceğini, bu sayede sahte ilanların önüne geçileceğini ifade etti. 

Gürcan, aynı sistemin otomotiv sektörü için de kısa süre içinde uygulanacağını belirtti. Yapılan düzenlemenin kiraların düşmesine de katkı sağlayacağını ekledi.

İLGİLİ HABERLER