Araç Sahiplerinin Dikkatine! Akaryakıtta Yerli ve Milli UTTS Geliyor!

Darphane Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hekim Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ni (UTTS) tanıtarak araç sahiplerini ilgilendiren yeni sistem hakkında bilgi verdi. İşte haberin detayları.

Mehmet Hekim yeni Ulusal Taşıt Tanıma Sitemi ile akaryakıtta vergi kayıplarının önüne geçileceğini duyurdu. Sitemin altyapısı için kurulacak üretim merkeziyle yurtdışına çıkacak dövizin ülkede kalmasının sağlanacağını belirtti. 

UTTS 2025 Yılında Uygulamaya Giriyor

UTTS’nin altyapı sistemi ile Gelir İdaresi Başkanlığı ilgilenirken kurulum ve işletmeciliğiyle Darphane Genel Müdürlüğü ilgilenecek. 

Yeni Sitem ile akaryakıt sektöründe meydana gelen usulsüz fatura kullanımından kaynaklanan vergi kayıplarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu sayede adil ve eşit rakabet için uygun zemin oluşturuluyor.

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’nin hazırlıkları tamamlandıktan sonra uygulamasına 2025 yılında başlanacak. 

Yerli ve Milli Sistem İle Donanım İthalatı Son Buluyor

Darphane Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hekim’den gelen açıklamaya göre UTTS donanımıyla beraber Almanya, Çin ve İngiltere’den yapılan donanım ithalatının son bulacağı duyuruldu. 

Bu sayede donanım ithalatı için yurt dışına çıkan dövizin ülkemizde kalacağının böylece cari açığın da azaltılmasına katkı sağlanacağının müjdesi verildi. 

İLGİLİ HABERLER