Araç Sahiplerine Müjdeli Haber: Akaryakıt İndirimi Kapıda!

Araç sahiplerinin beklediği müjdeli haber sonunda geldi. Akaryakıta indirim geliyor. İşte detaylar...

Petrol piyasasında son gelişmeler dikkat çekiyor. Brent petrolün varil fiyatı, bu hafta 80,50 dolara gerileyerek son 10 haftanın en düşük seviyesini gördü. Önceki hafta fiyatlar 85,50 dolar seviyesindeydi. 

Son bir hafta içinde yüzde 6’lık bir düşüş yaşandı. 2024’te Brent petrol en yüksek 92 dolar, en düşük ise 75 doları test etti. Mevcut fiyatlar yıllık düşük seviyeye yakın seyrini sürdürüyor. Kısa vadede 80 dolar destek, 82,50 dolar ise direnç olarak izleniyor. Petrol fiyatlarındaki düşüşün arkasında birkaç etken bulunuyor. 

Faiz İndirimleri Panik Havası Yarattı

Çin’in ikinci çeyrek büyüme rakamının yüzde 4,7 olarak açıklanması ve bu seviyenin beklentilerin altında kalması, ülkedeki petrol talebine dair endişeleri artırdı. Çin Merkez Bankası'nın ardışık faiz indirimleri de piyasada panik havası yarattı. Orta Doğu'daki ateşkes görüşmeleri de petrol fiyatlarını baskı altında tutuyor. 

Fakat ABD'de petrol stoklarının azalması fiyatlara kısmi bir destek sağladı. Döviz piyasasında dolar, geçtiğimiz hafta 33,15 TL seviyesine çıktı. Ama uzun süre bu seviyede tutunamadı. Cuma günü, TCMB Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay’ın "şahin" tonajlı açıklamalarıyla dolar tekrar 33,00 TL’nin altına geriledi. 

Haftayı 32,95 TL’den tamamladı. Petrol ve dolar fiyatlarındaki gerilemeler, akaryakıt fiyatlarında da yeni indirim beklentisi oluşturdu. 27 Temmuz itibarıyla İstanbul Avrupa yakasında benzin fiyatı 45,10 TL, motorin fiyatıysa, 43,47 TL olarak belirlendi. Geçen hafta çarşamba günü motorinin litre fiyatına 1 lira 47 kuruş indirim uygulanmış, benzin fiyatları ise sabit kalmıştı.

İLGİLİ HABERLER