Altın Fiyatları Fed Haftasında Yükselişe Geçti

Altın fiyatları Fed haftasında yükselişe geçti. Abd Merkez Bankası Çarşamba günü faiz kararını açıklayacak. Detaylar haberimizde...

Ortadoğu'da artan jeopolitik gerilimlerin güvenli liman olarak görülen altına olan talebi artırmasıyla altın fiyatları yükselişe geçti. Piyasalarda dikkatler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günü açıklayacağı faiz kararına yöneldi.

Eylül ayında faiz indirimi beklenen Fed, kişisel tüketim harcamaları (PCE) verilerinin enflasyon konusunda ilerleme kaydedildiğini göstermesi üzerine bu yönde adım atabilir. 

Piyasalarda Son Durum

Spot piyasada altının ons fiyatı yüzde 0,30 artarak 2 bin 395 dolara yükseldi. Altın vadeli işlemleriyse yüzde 0,5 artışla 2 bin 393 dolara çıktı. Gram altın sabah saat 09.00 itibariyle 2 bin 537 TL'den, çeyrek altın 4 bin 148 TL'den, Cumhuriyet altını ise 16 bin 542 TL'den işlem gördü. 

Bu hafta tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerinin açıklanması bekleniyor. İmalat verileriyle euro bölgesi (GSYH) verileri de gündemde yerini koruyor. ABD Hazinesi'nin çeyrek dönemde ne kadar borçlanmayı planladığına dair açıklamalar yapması bekleniyor. 

Çin'de ise beklenmedik faiz indirimlerinin ardından politbüro toplantısı izleniyor. Vadeli işlemler, Fed'in 25 baz puanlık bir faiz indirimi yapacağını tam olarak fiyatladı. 

Yüzde 12 olasılıkla 50 puanlık bir indirimin de mümkün olabileceğini öngördü. Yıl sonuna kadar toplamda 68 baz puan faiz indirimi yapılacağı tahmin ediliyor.

İLGİLİ HABERLER