Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Haziran Ayı Yardım Paralarını Dağıtmaya Başladı

Bakanlık yardım paralarını belirlenen tarihler içerisinde hesaplara yatıracak. İşte o tarihler, bakanlık tarafından açıklandı!

Aile ve sosyal hizmetler bakanlığı her gerçekleştirdiği yardım ödeneklerini bu ayda yapmaya devam ediyor. 

Bu kapsamda haziran ödemeleri ise bayramın bitimiyle birlikte yapılmaya başlanacak. Bakanlığın her ay düzenli olarak yaptığı ve yardıma muhtaç çocuklu ailelere yapılan bu ödemeler bu ay ortalama 850 Milyon TL’nin üzerinde yapılacak.

Bakanlık hiçbir çocuğun yatağına aç girmemesi adına yaptığı bu yardımları bayram bitimiyle birlikte ödemeye başlayacak. Ayrıca bu kapsama yeni dahil olan kişiler için de bu ay yapılacak olan yardımdan pay aktarılması bekleniyor.

 aile-ve-sosyal-hizmetler-bakanligi-haziran-ayi-yardim-paralarini-dagitmaya-basladi

Bu ay ki ödeme 850 Milyon TL’nin üzerinde olacak! 

Bakanlık her ay düzenli olarak yapılan ödemelerin bu ay da yapılacağını belirtti. Bu ödemelere yeni eklenen kişilerle birlikte tutarın daha da artmasının ise beklenen bir durum olduğu açıklandı. 

Bakanlık bazı dönemlerde bu ödeme talebinde bulunan kişilerin sayısının artabildiğini belirtti. Ayrıca ödeme koşullarını sağlamayı bırakan da çok kişi olduğu belirtildi. 

Durumu düzelen e artık bu ödeme kapsamında yer almayan da birçok ailenin olduğu belirtildi. Sayılar hemen hemen birbirini dengeliyor. Bu kapsamda ödemeye yeni dahil olan kişiler ile ödeme alma şartlarını artık sağalmayan kişi sayısı birbirine yakın.

İLGİLİ HABERLER