2025 Asgari Ücret Zammı Ne Zaman Yapılacak? Yüzde 50 Oranında Zam Yapılacağını İddia Etti!

2025 Asgari ücret zammı ne zaman? Asgari ücret için Yüzde 40 ile 50 zam oranında Ücreti teklifi ile tespit komisyonunun'da toplanıyor. Milyonlarca çalışanları ilgilendiren asgari ücret zammı ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Asgari ücret zammına ilişkin yeni son dakika gelişmesi. Tahminler birbiri ardına gelmeye devam ediyor. Bu kez gazeteci Fatih Portakal asgari ücrete yapılacak olan zammı açıkladı.

Fatih Portakal, refah payı ile birlikte asgari ücretin yüzde 40 ila 50 oranında artacağını öne sürdü. Peki asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? Yeni asgari ücret 2025 yılında ne kadar olacak?

Asgari Ücret Para

Asgari ücret ile çalışan vatandaşlarımız Temmuz ayında bekledikleri zammı alamadıkları için hayal kırıklığı yaşıyor. Bir tarafdan da gözler 2025 yılı asgari ücret zammına çevrilmiş durumda. Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret ne kadar artacak? Çalışanların gerçek gündeminde sadece bu soruların yanıtları var.

Şimdi asgari ücret zammı için geri sayım başlarken yeni tahminler de gelmeye de devam ediyor. Fatih Portakal asgari ücrete ilişkin son tahminleri açıkladı. Peki asgari ücret ne zaman belli olacak? İşte 2025 yılında geçerli olacak yeni asgari ücretle ilgili yeni gelişmeler...

Asgari Para

Asgari Ücret Zammı Son Durum

8 milyondan fazla çalışanın gündeminde yer alan asgari ücret zammı için artık geri sayım başladı. Aralık ayı itibariyle asgari ücret tespit komisyonunun bir araya gelmesi bekleniyor.

Çok kısa bir süre kala yeni tahminler de şimdikten gündeme gelmeye devam ediyor. Asgari ücret 2024 yılı başında yüzde elli zamla 17.002 TL olarak bir artış belirlenmişti.

200 TL Para

Temmuz ayında çalışanlar ara zam bekliyordu ancak Hükümet bu duruma sıcak bakmadı. Temmuzda beklenen ara zam yapılmadı ve asgari ücretlilerin mağduriyeti ise devam etti. Şimdi de milyonlarca çalışan vatandaşlar gözünü Ocak ayına çevirdi.

2025 Asgari Ücret Yüzde 40 İle 50 Arasında Zamlanacak

Aralık ayının ilk haftasında başlaması merakla beklenen asgari ücret tespit komisyonu yapılacak toplantıları öncesinde de gündemde. 2025 yılında yapılacak olan son asgari ücret tahmini ünlü gazeteci Fatih Portakal'dan geldi.

Yeni asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulunan gazeteci Fatih Portakal, Ocak 2025 itibariyle asgari ücrete yüzde 40-50 oranında zam yapılacağını iddia etti.

Asgari Ücretlerine Zam

Asgari ücret tespit komisyonunun hem enflasyonu hem de refah payını dikkate alacağını belirten Fatih Portakal, ara zam yapılmayacağı için asgari ücret zammının yüzde 50'nin altında olmasını beklemediğini de söyledi.

Yeni yapılacak olan asgari ücret de bu durumda 25.000 TL'yi aşmış olacak. Asgari ücret zammına ilişkin çalışanların beklentisi de bu yönde. Çalışanlar en az 25.000 TL tutarında bir asgari ücret verilmesini istiyor.

Asgari Zam Ücretleri

2025 Asgari Ücret Zammı Ne Zaman Açıklanacak?

Milyonlarca kişinin merakla beklediği 2025 asgari ücret zammı için geri sayım başladı. Yeni yıla artık dört ay bir süre kalırken, asgari ücret tespit komisyonu toplantılarının Aralık ayının ilk haftasında başlayacağı tahmin ediliyor.

Peki bu 2025 yılında yeni yapılacak olan asgari ücret oranları sizce ne kadar olmalıdır? düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER