2024 Dışişleri Bakanlığı Personel Alımı Yapıyor! Başvurular Ne Zaman ve Nasıl Yapılacak?

Dışişleri Bakanlığı 2024 yılı için personel alımı yapacağını duyurdu. Tam olarak 170 kişinin alınacağı memurlardan biri de siz olabilirsiniz.

Gençlerin heyecanla beklediği memur alımı Resmi Gazete’ de yayınlandı! Aday konsolosluk ve ihtisas memurluğu branşlarında yapılacak alımların başvuru süreci yayınlandı. 

İşte detaylar; 

Konsolosluk ve ihtisas memuru pozisyonları için 170 kişilik kadro alınacağı belirtildi.

35 yaşını doldurmamış adaylar Bilişim ve Bilgi Teknolojileri, Teknik Destek ve Kurumsal Destek kategorilerinden birisine, e-Devlet kariyer kapısı üzerinden başvuru yapabilecek. 

Başvuru sürecinden sonra giriş sınavının yazılı aşaması 6 Temmuz 2024 tarihinde Ankara’da yapılacak. Adaylar başvuru ile ilgili aşamalara Dışişleri Bakanlığı’nın ilgili sayfasından veya Resmi Gazete’ den kolaylıkla ulaşabilecek.

Dışişleri Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak? Dışişleri Bakanlığı personel alımı giriş sınavı 27 Mayıs Perşembe günü saat 9.00’da başlayacak. 14 Haziran Cuma günü saat 18.00’da başvurular sona erecek. 

Başvurular, e-Devlet üzerinden Dışişleri Bakanlığı- Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım hizmeti veya isealimkapisi.cbiko.gov.tr internet adresi üzerinden elektronik alanda yapılabilecek.

İLGİLİ HABERLER