2024 ATM Para Çekme Limitleri! Artık Şubeye Gitmeye Gerek Kalmıyor!

Enflasyon değerlerinin yükselmesi ile birlikte 2024 ATM para çekme limitleri yükseltildi. Bu haberi alan vatandaş, şubede beklemeye gerek duymuyor.

Türkiye’nin hemen her noktasında nakit alışverişi imkanı sunan ATM’lerde para çekme limitleri değişiyor. 2024 ATM para çekme limitleri büyük oranda yükseldi. Birçok banka, günlük para çekme limitini ikiye katlarken; bazılarında bu rakam 4 kat arttı. İşte, detaylar. 

ATM’den Para Çekme Limiti Ne Kadar? 

Pandemi öncesinde 5 bin TL ile sınırlı olan ATM para çekme limiti, enflasyon rakamlarının yükselmesi ile önce 10 bin TL’ye sonra da 15 bin TL’ye kadar yükseltildi. Hatta bazı bankalar, bir günde 20 bin TL çekme şansı da sunuyor. 

Mobil Onay ile Para Çekenler Limitten Fazla da Çekim Yapabiliyor

Eger ATM’de kartsız yatırma ya da çekim işlemi yapıyorsanız, günlük para çekme limiti dışında da para çekebiliyorsunuz. 20 bin TL kart ile çekim yapan bir kişi, aynı gün aynı ATM üzerinden kartsız bir şekilde mobil uygulama üzerinden 5 bin TL daha çekim yapabiliyor. 

ATM’den Günlük Para Yatırma Limiti 

ATM’lerden para yatırma işlemi limiti ise 50 bin TL’den başlıyor; 168 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Bu noktada hangi bankayı kullandığınız büyük bir fark yaratıyor. Örneğin QNB Finansbank ATM’lerinden en yüksek 168 bin TL para yatırabiliyorsunuz. 

 

İLGİLİ HABERLER