10 Yıl Primi Olanlar Emekli Oluyor! Müjde Verildi!

10 yıl primi olanlar emekli oluyor! SGK’dan emekli olmayı düşünen vatandaşlara müthiş bir haber geldi. Müjde verildi!

10 yıl primi olanlar emekli oluyor! Müjde verildi! Şaka değil gerçek… SGK duyurdu, vatandaş şok oldu. Emekli olmayı dört gözle bekleyenler hesap yapmaya koyuldu. İşte detaylar… 

Türkiye’de emeklilik koşullarının yerine getirilmesi pek kolay değil.

İstisnai durumlar dışında, emekli olmak için bayağı bir prim doldurmak gerekiyor. Geçen yıl çıkan EYT yasası ile yüzbinlerce vatandaş, primini doldurduğu için emekli olabilmiş ve yaşa takılmamıştı. 

10 Yıl Primi Olanlar Emekli Oluyor! Müjde Verildi! 

Yaşı çok yüksek olmasa da primini doldurduğu için yüzbinlerce kişi emekli olmuştu. EYT yasasının kapsamadığı yüzbinlerce kişi var.

Birçok sigortalı emekli olabilmek için gerekli şartları sağlayamama konusunda endişe ediyor. Fakat Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kimi çalışanların işini kolaylaştıracak bir düzenlemeye imza attı. 

Bu sistem, düşük prim günleri ile bile emeklilik fırsatını artırıyor ve birçok çalışan için kolaylık sağlıyor. 

Emeklilik şartı sağlayan kişiler SGK’dan emekli olabiliyorlar. Bu şartlar başlangıç tarihi, prim gün sayısı ve yaş gibi şartlardır. 

Bu sisteme göreyse bu şartlar kimi çalışanlar için esnetilmiş durumda. Böylece daha kolay emeklilik fırsatı sağlanmış oluyor. 

SGK, çalışanlara prim gün sayılarını tamamlamaları için daha esnek çeşitli fırsatlar sunuyor. Özellikle düşük prim günü ile emekli olma fırsatı, çalışanları sevindiriyor. 

Bu sistem, yaş şartını sağlayan sigortalıların, prim günleri eksik olsa bile emekli olabilmelerini sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER